A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö

 

Elämä on monista asioista koostuva kokonaisuus. Koetan omalta osaltani jakaa vinkkejä ja neuvoja, jotta elämästä tulisi helpompaa, hauskempaa ja inspiroivampaa. 

 

Aloitan blogin itselleni ajankohtaisella aiheella - yskällä

 

Päivitin aamulla facebookkiin seuraavanlaisesti. 

"Yskä lähtee yskimällä....kyllä oon jo tämän viikon tehny töitä yötämyöden saadakseni yskän ymmärtämään lähteä. Taitaa olla loppuottelu aluillaan, kun nyt yskä voimistunut " pahenee ennen kuin paranee" -tyyliin. " 

Yhtenä vastauksena sain tälläisen kommentin. 

" En tiedä oliko sattumaa vai ei,mutta sain pitkään jatkuneen yskän paranemaan kun söin suklaata,,,joo-o suklaata,jostain luin vinkin ja aattelin ettää tuota ainakin uskaltaa kokeilla. Suklaa pitää olla sitä jossa on kaakaota paljon...vähintään 50-60 %...Yskäni oli sellaista että yöllä oli pahempi,tai siis aina makuuasennossa yskitti julmasti. " 

Minulla on juurikin tuollainen yskä! Jestas miten mainio hoitokokeilu on edessä!  Palaan kertomaan miten auttoi ja jatkossa tuskin yskä enää ketuttaa entiseen malliin, kun voi hoitaa sitä suklaalla :) 

-----

Viime syksynä minua häiritsi kutiseva kurkku.Kyllä oli tuskallista, kun ei meinannut saada nukuttua. Muistin vinkin, jonka olin lukenut muutama viikko aiemmin, koskien kutisevaa kurkkua, joka häiritsee nukahtamista. Siinä neuvottiin kastelemaan pyyheliina kylmällä vedellä, vääntämään liiat vedet pois ja asettamaan kurkun päälle. Koska kärsin silloin ko. vaivasta, niin ajattelin kokeilla vinkkiä, kun ei tuon vaarallisemmista aineksista ollut kyse.

Ampaisin sängystä ylös, kastelin pyyhkeen ja väänsin ylimääräiset vedet siitä pois.

Palasin sänkyyn ja asettelin pyyhkeen kaulalle,

naps kurkun kutina oli poissa ja pikkutovi, niin jo nukuin.  

Loppuvuodesta päädyin saattajan roolissa taksin kyytiin. Kuski kertoi siinä meidän jutellessä yskän vaivaavan ja ettei kurkun kutinan takia meinaa saada nukuttua. Oli kiva jakaa hyvä vinkki, jota olin kokeillut ja todennut toimivaksi. 

---

Seuraavalla kerralla uusi aihe. Jos haluatte vaikuttaa vähän aihealueeseen, niin voitte toivoa aakkosta, mistä kirjoitan :) 

 KOKEMUS PUHUU, JOTTA ELÄMÄ OLISI HELPOMPAA

Lisää yskästä  https://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=dlk00102